Πως να επιλέξω ένα νοσοκομειακό πρόγραμμα υγείας

Επιλογή Ασφαλιστή
Σπουδαίο ρόλο για την επιλογή ενός νοσοκομειακού προγράμματος υγείας έχει ο ασφαλιστής που το αναλαμβάνει ο οποίος πρέπει να είναι τίμιος, ειλικρινής και διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή χρειαστεί.
Αυτό διότι ένα συμβόλαιο αποτελείται από όρους τους οποίους ο ασφαλισμένος δεν μπορεί να γνωρίζει. Αυτοί οι όροι είναι υπόθεση του ασφαλιστή ο οποίος με πολύ απλά λόγια πρέπει να συμβουλεύει και να βρίσκεται σε επαφή με τον ασφαλισμένο συνεχώς.
Ο ασφαλιστής όπως και ο ασφαλιζόμενος θα πρέπει να είναι ειλικρινείς κατά την σύναψη του συμβολαίου, δηλαδή να καταγραφεί σωστά και επαρκώς το ιατρικό ιστορικό του υποψηφίου προς ασφάλιση έχοντας ελέγξει τον ΑΜΚΑ και το βιβλιάριο υγείας εάν υπάρχει, έτσι ώστε η ασφαλιστική εταιρεία να είναι ενήμερη κατά την ανάληψη του κινδύνου.
Αυτό διότι κατά τη διάρκεια της αποζημίωσης μίας νοσηλείας η ασφαλιστική εταιρεία θα προσφύγει στο ηλεκτρονικό αρχείο του ιατρικού ιστορικού του ασθενή και θα ελέγξει εάν υπάρχει κάτι κατά το παρελθόν που να σχετίζεται με τη νοσηλεία και δεν δηλώθηκε στην αίτηση σύναψης του συμβολαίου.

Επιλογή ασφαλιστικού προγράμματος
Και σε αυτό το στάδιο κυρίαρχο ρόλο παίζει ο ασφαλιστής ο οποίος πρέπει να υποδείξει σύμφωνα με τις ανάγκες του υποψηφίου προς ασφάλιση το κατάλληλο ασφαλιστικό πρόγραμμα σε σχέση πάντα με τις οικονομικές δυνατότητες του, έτσι ώστε να μην υπάρχει υπασφάλιση αλλά ούτε και υπερασφάλιση.
Στόχος πρέπει να είναι η διατηρησιμότητα του συμβολαίου καθότι δε γνωρίζουμε πότε θα συμβεί ένα πρόβλημα υγείας στον ασφαλισμένο οπότε θα πρέπει ο κάτοχος του προγράμματος να μπορεί να το διατηρεί και να το πληρώνει με άνεση.
Κατά τα άλλα σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες, το πρόγραμμα μπορεί να διαμορφωθεί όπως εξυπηρετεί καλύτερα τον υποψήφιο προς ασφάλιση.

Επιλογή ασφαλιστικής εταιρείας
Επειδή ένα νοσοκομειακό πρόγραμμα θα συνοδεύει τον ασφαλισμένο ενδεχομένως καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής του και επειδή δεν πρέπει να μετακινούνται οι ασφαλισμένοι από τη μία εταιρεία στην άλλη όπως δυστυχώς συμβαίνει σε πάρα πολλούς ανθρώπους, η επιλογή της εταιρείας θα πρέπει να είναι με κριτήρια μακροχρόνιας συνεργασίας.
Αυτό διότι ως γνωστόν οι ασφαλιστικές εταιρείες κατά τη δημιουργία αλλά και κατά την μεταφορά ενός συμβολαίου αναλαμβάνουν τον ασφαλισμένο με τα ιατρικά δεδομένα εκείνης της στιγμής που σημαίνει ότι τα προϋπάρχοντα νοσήματα δεν καλύπτονται, εκτός και αν έχουν δηλωθεί και η εταιρεία τα έχει αποδεχθεί.
Απ' τη στιγμή όμως που που ενταχθεί ο ασφαλισμένος στο συμβόλαιο οτιδήποτε κι αν προκύψει στο μέλλον η εταιρεία το αναλαμβάνει.


Εάν έχεις απορίες ή ενδιαφέρεσαι να ενημερωθείς πιο αναλυτικά μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου και να κλείσουμε ένα online ραντεβού.

Ευχαριστώ

Λοΐζος Λοΐζος
Ασφαλιστικός Σύμβουλος
τηλ-viber 6946789100
loizos.mail@gmail.com
becool.gr