Σκοπός ενός αποταμιευτικού προγράμματος

Για να μπει κανείς στην διαδικασία να κάνει ένα αποταμιευτικό πρόγραμμα θα πρέπει να έχει ένα στόχο. Ο στόχος αυτός θα πρέπει να είναι ένα ισχυρό κίνητρο ώστε να στερείται έστω και λίγα χρήματα από το εισόδημα του.


Αποταμίευση για τις σπουδές των παιδιών
Η δημιουργία επαρκούς κεφαλαίου για τις ανάγκες που θα προκύψουν στο μέλλον για σπουδές των παιδιών είναι ένα ισχυρό κίνητρο για να κάνει κανείς μία αποταμίευση. Όποτε λοιπόν τίθεται ένας στόχος, ένα ποσό που ιδανικά θα ήθελε κανείς να έχει σε ένα χρονικό διάστημα 15 ή 20 χρονών και αναλόγως επιλέγει σύμφωνα και με τις δυνατότητες του το χρηματικό ποσό που μπορεί να καταβάλει, σε μηνιαία, τριμηνιαία, εξαμηνιαία ή ετήσια βάση.

Αποταμίευση για επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών
Μπορεί επίσης το κίνητρο της αποταμίευσης να είναι η δημιουργία επαρκούς κεφαλαίου για επαγγελματική αποκατάσταση ή ακόμη για να προικίσει το παιδί του κανείς. Είναι ένα υπέροχο δώρο τεράστιας αξίας όταν ο νέος βγαίνει στη ζωή να έχει μία οικονομική υποστήριξη και ένα κεφάλαιο κίνησης το οποίο θα χρειαστεί για να δημιουργήσει μία επιχείρηση ή να θέσει κάποια θεμέλια για το μέλλον του.

Αποταμίευση για ενίσχυση της σύνταξης
Δυστυχώς το κράτος μας έχει περιορισμένες δυνατότητες όσον αφορά την εξασφάλιση του καθενός μας κατά τα γεράματα μας. Ένα ποσό όπως τα 1000 1200 € μηνιαίως που κυμαίνεται η ιδανική σύνταξη, σε 20 χρόνια από τώρα δεν ξέρουμε κατά πόσο θα μπορεί να μας εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή διαβίωση. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να αποταμιεύουμε για αυτόν τον σκοπό καθότι κάποτε και εμείς θα είμαστε εκτός παραγωγικής διαδικασίας και οι ανάγκες μας δεν γνωρίζουμε ποιες θα είναι μετά τα 63 μας.


Εάν έχεις απορίες ή ενδιαφέρεσαι να ενημερωθείς πιο αναλυτικά μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου και να κλείσουμε ένα online ραντεβού.

Ευχαριστώ

Λοΐζος Λοΐζος
Ασφαλιστικός Σύμβουλος
τηλ-viber 6946789100
loizos.mail@gmail.com
becool.gr