Τι είναι η ασφάλεια υγείας και πως λειτουργεί;

Η ασφάλιση υγείας είναι ένα συμβόλαιο-ασφαλιστικό πρόγραμμα, το οποίο εξασφαλίζει την πρόσβαση μας στα ιδιωτικά νοσοκομεία δίχως να χρειάζεται να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη την δύσκολη στιγμή.

Στα συνεργαζόμενα νοσοκομεία τα ασφαλιστικά προγράμματα πληρώνουν απευθείας τα έξοδα της νοσοκομειακής περίθαλψης του ασφαλισμένου και όταν γίνει η εκκαθάριση μετά από κάποιους μήνες το νοσοκομείο επικοινωνεί με τον ασφαλισμένο και του στέλνει το υπόλοιπο προς εξόφληση εάν υπάρχει. 
Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος επιλέξει ένα νοσοκομείο που δεν είναι συνεργαζόμενο-συμβεβλημένο, πληρώνει ο ίδιος την νοσηλεία και αποζημιώνεται απολογιστικά από το πρόγραμμα του.

Τα προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης λειτουργώντας σε συνδυασμό με τον δημόσιο φορέα κοινωνικής ασφάλισης (ΕΟΠΥΥ) μπορούν να γίνουν πιο οικονομικά μέσω της αύξησης της απαλλαγής. Η απαλλαγή της εταιρείας μπορεί να είναι τα πρώτα 750 € ή τα 1500€ ή ακόμη και παραπάνω. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση μίας νοσηλείας τα πρώτα έξοδα μέχρι το όριο της απαλλαγής θα επιβαρύνουν τον ασφαλισμένο και το υπόλοιπο θα αναλάβει το ασφαλιστικό μας πρόγραμμα. Στην απαλλαγή συμμετέχει και ο δημόσιος φορέας ασφάλισης (ΕΟΠΥΥ) μειώνοντας ή και εκμηδενίζοντας την συμμετοχή μας.

Ο ΕΟΠΥΥ μας καλύπτει πλήρως τα έξοδα στα δημόσια νοσοκομεία αλλά όχι στα ιδιωτικά. Στα ιδιωτικά νοσοκομεία ο ΕΟΠΠΥ καλύπτει ένα μέρος των νοσοκομειακών εξόδων και αυτό κυμαίνεται περίπου στο 20%. Ο υπολογισμός της συμμετοχής του ΕΟΠΠΥ γίνεται βάσει των κλειστών ενοποιημένων νοσηλειών (ΚΕΝ), με απλά λόγια το κράτος έχει κοστολογήσει για το Δημόσιο όλες τις νοσηλείες και σε περίπτωση που κάποιος ασφαλισμένος προσφύγει σε ένα ιδιωτικό τότε δίνει το περίπου το 70% των χρημάτων που θα πλήρωνε εάν γινόταν η νοσηλεία στο δημόσιο νοσοκομείο.

Αυτά με πολύ απλά λόγια όσον αφορά την κάλυψη της νοσοκομειακής περίθαλψης γιατί σε ένα συμβόλαιο υγείας μπορούν να προστεθούν παροχές για διαγνωστικές εξετάσεις, δίκτυο γιατρών, κάλυψη επειγόντων περιστατικών και επείγουσες μεταφορές.


Εάν έχεις απορίες ή ενδιαφέρεσαι να ενημερωθείς πιο αναλυτικά μπορούμε να κλείσουμε ένα online ραντεβού.

Ευχαριστώ


Λοΐζος Λοΐζος
Ασφαλιστικός Σύμβουλος
τηλ-viber 6946789100
loizos.mail@gmail.com
becool.gr